Translate

miercuri, 7 iulie 2010

Olanda e in finala CM 2010!

Olanda s-a calificat in finala Campionatului Mondial, dupa ce a invins nationala Uruguayului cu scorul de 3-2. Partida a fost una echilibrata, cu ocazii de ambele parti.







Porniti cu prima sansa, olandezii au inceput in forta partida, preferand sa joace ofensiv. Uruguayenii au stat in defensiva, iar cand s-a putut, au pornit si pe contraatac. “Portocala mecanica” a deschis repede scorul, in minutul 18 prin sutul de la 30 de metri apartinand lui Van Bronckhorst. Sud-americanii nu au cedat, iar egalarea a venit pe finalul primei reprize datorita lui Diego Forlan. Golul a fost inscris din cauza unei gafe a lui Stekelenburg, portarul olandez.






A doua repriza nu a fost cu mult diferita de prima. Olandezii au continuat sa detina posesia. Acestia au majorat scorul si in doar 3 minute au marcat doua goluri. Europenii conduceau cu 3-1, iar sud-americanii erau pierduti. Acestia din urma au reusit sa reduca din diferenta, dar mult prea tarziu pentru a spera ca vor duce meciul in prelungiri. Desi au atacat in ultimele minute din toate partile, norocul nu a fost de partea lor in aceasta seara.






Scorul final Uruguay-Olanda a fost 2-3. Olandezii vor juca finala cu castigatoarea partidei de maine, dintre Spania si Germania.


Reprezentativa Olandei s-a calificat în finala Cupei Mondiale pentru a treia oară în istoria sa, prima oară după 1978, după ce a trecut, marţi, la Cape Town, cu scorul de 3-2, de naţionala Uruguayului.







Elevii lui Bert van Marwijk pot depăşi acum generaţia "fotbalului total", care a jucat două finale mondiale în 1974 şi 1978, pierdute în faţa Germaniei Federale, respectiv Argentinei. La fiecare din cele două ediţii, olandezii au jucat cu naţionala ţării gazdă, lucru care nu se va întâmpla acum, deoarece Africa de Sud a fost eliminată încă din faza grupelor. În schimb, olandezii au un titlu european, în 1988.






Uruguay, învinsa de marţi, este dublă campioană mondială, în 1930 şi 1950.






Olanda va întâlni în finala de la 11 iulie învingătoarea meciului dintre Spania şi Germania, în timp ce Uruguay va juca "finala mică", în compania învinsei din partida menţionată.






Sursa:
MEDIAFAX


                                                                   Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu