Translate

duminică, 4 iulie 2010

Evenimentele saptamanii zi de zi by Zadkielix

2 iulie


1914 Se stingea din viaţă scriitorul  roman Emil Gârleanu, spre marea tristeţe a tuturor animăluţelor – cu excepţia, bineînţeles, a viermişorilor.



3 iulie

1883 Se naştea Franz Kafka. În timpul vieţii sale, se petreceau tot soiul de lucruri ciudate: oricând puteai fi săltat de acasă doi indivizi necunoscuţi, târât într-un pod şi acuzat naiba ştie de ce, te trezeai dimineaţa metamorfozat în gândac, drumurile nu se ştia exact unde duc, iar taţii se purtau mizerabil. Doar femeile erau perfect normale şi se comportau ca de obicei, adică  destul de absurd.

4 iulie

1187 Cruciaţii sunt încercuiţi şi siliţi să se predea de către armatele musulmane conduse de Saladin deoarece nu-şi luaseră de acasă provizii de apă, iar la colţ o sticlă de 0.5 l costa 1 euro.
Ziua Independei SUA ii va marca de fiecare data pe toti prieteniii si "amicii' acestora, deoarece, an de an, americanii stiu sa serbeze cu fast acest gen de eveniment!



5 iulie

1927
Se stingae din viaţă Albert Kossel, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea histidinei, acidului thymic şi agmatinei, mai cunoscute marelui public drept.... “un delicios cheeseburger”.



6 iulie

1966
 Malawi era proclamată republică.Nu va mirati! Trecerea la democraţie după decenii de tiranie colonială este sărbătorită prin proclamarea preşedintelui Hastings Banda “căpetenie a căpeteniilor”, desigur, pe viaţă, fara de niciun recurs!!!



7 iulie

1878
 Marele matematician rus Egor Zolotarev era călcat de un tren care se grăbea să parcurgă distanţa dintre gara A şi gara B cu viteza X.Altfel, politistii nu si-ar fi inteles cum anume un savant de renume mondial a reusit o asemenea performanta, aceea de a descoperi cum anume se produce experimentul.."live!"



8 iulie

1895
Se naştea fizicianul rus Igor Tamm, creatorul unuia dintre primele acceleratoare de particule. Invenţia sa a fost inspirată de I. V. Stalin, care dorea ca electronii sovietici să o ia înaintea electronilor capitalişti.
 Cateva decenii mai tarziu, cercetatorii cosmopoliti de la Geneva au reinfintat aceasta ocupatie sub titulatura CERN.Ramane de vazut ce anume vor descoperi si care va fi pretul platit pentru aceasta!. Doar stiti, Dumnezeu nu doarme NICIODATA, savantilor!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu