Translate

duminică, 11 iulie 2010

Revolutionarea sistemului de arbitraj

FIFA a anuntat ca actualul sistem de arbitraj va fi schimbat, din cauza numeroaselor plangeri primite la aceasta editie a Campionatului Mondial. Deja sunt luate in considerare anumite optiuni pentru ca arbitrajul sa fie imbunatatit.





                              

Una dintre solutii este introducerea a inca doi arbitrii asistenti in spatele portilor. Acesta metoda a fost deja testata in timpul competitiei Europa League. Se pare ca Mondialul din Africa de Sud este ultima competitie cu acest gen de arbitraj. Jocul este mai rapid, mingea mai imprevizibila, in special Jabulani, iar arbitrii fiind si mai batrani decat jucatorii, au nevoie de ajutor.






"Toata discutia a pornit de la un gol care n-a fost vazut de arbitru. De aceea discutam despre schimbarea sistemului de arbitraj. Sa vedem daca aducerea a inca doua perechi de ochi in sprijinul centralului ii va face misiunea mai usoara. Echipele si jucatorii au devenit mai rapide si mai puternice. Jocul este diferit si arbitrii sunt mai batrani decat jucatorii. Jocul a devenit atat de rapid, mingea zboara asa de repede incat trebuie sa facem ceva si de-asta spun ca este ultima Cupa Mondiala cu acest sistem", a declarat secretarul general FIFA

Sursa:
http://www.fifa.com/
                                                                     Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu