Translate

luni, 15 iunie 2009

De Profundis-ESEU LIBER

Tarziu in noapte sau foarte devreme in dimineata, fara sa particip la alte manifestari "hei-rupistice"...am ajuns la concluzia clara ca -Dumnezeu n-apare la stiri.
Nu ar avea de ce...Insa unii se cam incapataneaza sa demonstreze si aceste lucruri...


Curios ramane insa un aspect! E de-a dreptul evident, de ce nu am clacat pana acum,intr-un problem infernal si mai ales de ce NICIODATA nu ma PARASESTE in nici un fel de imprejurare, chit ca as fi intr-o ureche...

Ascetul sau oamenii cu adevarat virtuosi vorbesc singuri cu Dumneazeu cu credinta ca il vor auzi si altii.Aceasta am citit-o si sunt pe deplin convins ca se si intampla! Am insa o supriza,sdau mai degraba o paranteza...Nu este greu sa crezi ca , in fiecare clipa El ne vegheaza si pe unii chiar ii ajuta deoarece, "numai Un Singur Domn si Stapan il slujesc!"

Insa, acum voi devia un pic aceasta expunere de idei si o voi transpune in ceea ce poarta titlu de REALITATE...As vrea sa imi spuna SI MIE cineva de unde atata traire patimasa exista in arta si de ce confundam mereu cu inspiratia divina orice lucru? Poate ca aceaste lucruri nu sunt atat de "dragute", insa sa nu ma considerati un om ce nu-si pune intrebari sau nu-si cauta raspunsuri!
Sau mai bine zis, nu cred ca este cazul sa ma pronunt asupra acestor lucruri,chit ca as risca si alte polemici...Poate ca am un neuron in plus sau in minus, insda tot acest dezechilibru gravitational cu sau in legatura cu arta provoaca doar zgomote ciudate in aceasta existenta si asa tumultoasa.
Acum sa nu ma credeti naiv....Sunt de asemenea ferm incredintat ca fiecare dar, har se afla in proportii diferite in unii decat in altii cand vine vorba de talent!!!

Nu imi inchipui cum arata un geniu...Poate ca e un om pierdut pentru unii...Poate ca de asta Mozart a sfarsit-o asa de rau si dramatic in timp ce toti ceilalti oameni , comuni,"de zi cu zi" (chit ca erau simpli sau...regi) au trecut in cealalata existenta aproape anonimi!
Dar, FARA A-MI DEMONSTRA stiu asta ca Dumnezeu e sigur jovial, cu ochi stralucitori si veseli, pus pe sotii si pe sfaturi, lasandu-ne libertatea sa ne dam cu capul de pereti de ori de cate ori vrem
Nu mai e cazul sa scriu ca Providenta si Pronia dumnezeeasca e un atribut de care unii tin cont altii nu!
Si acum voi motiva cele scrise pana acum!Sa nu credeti ca nu as avea inclinatie catre orizonturi si ceva intelesuri inalte...Si ca o mini-concluzie as adauga ca toti oamenii lui Dumnezeu sunt iubiti si destepti. Genul acela de desteptaciune nativa, nonrobotica, calda de care sunt dispus toata viata sa o caut deoarece acest gen de om apreciez!!!
In rest ma voi ruga Bunului Dumnezeu sa ma ierte si sa ma intareasca, cat si sa ma fereasca de ispite!
Zadkielix alias D.M




In fine, neasteptat AS MAI SPUNE DOAR ATAT:
"Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!"

2 comentarii:

  1. Foarte frumos si adevarat cele ce ai scris...Ma intreb asa, oare cate fete poti avea? Cu siguranta acesta nu este "modul tau de a te prezenta",din simplu motiv ca nu mai esti...rebel...
    In schimb am citit cu mare placere tot ce ai scris!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1 lucru as avea de adugat: Dumnezeu ne iubeste pe toti, iar destinul fiecaruia dintre noi il avem de cand ne nastem si pana plecam din viata asta. Nu trebui sa ne minunam, sa ne ingrozim sau sa nu acceptam ce soarta au avut regii, oamenii de stiinta sau de arta-Mozart cum ai dat tu un exemplu.
    Si mai este o vorba pe care sigur o stii si nu ai adaugat-o in compunerea ta: "Ce ti-e scris in frunte, aceea sau asta faci." ...adica nu ai cum sa te impotrivesti, sa faci altceva decat ceea ce iti este scrisa sa faci. "Dragut" mai este destinul asta!

    RăspundețiȘtergere