Translate

vineri, 12 iunie 2009

Stiri diverse

*****
O bunicuta din Noua Zeelanda a cantat timp de 48 de ore pentru a intra in Cartea Recordurilor si a strange bani pentru copiii care au nevoie de transplant de rinichi, relateaza site-ul Independent Online.

Karen Davy a avut voie sa ia o pauza de cinci minute la fiecare ora, iar intre cantece i-a fost permis un ragaz de cel mult 30 de secunde.

Bunicuta a stabilit noul record cantand in sala de asteptare pentru plecari a aeroportului international din Auckland, distrandu-i astfel pe calatori.

*****

Cel de-al 112-lea element chimic al tabelului periodic al elementelor, descoperit de o echipa de cercetatori germani, a fost oficial adaugat in "Tabelul lui Mendeleev".

Decizia a fost anuntata, joi, de catre oficialii Uniunii Internationale de Chimie Pura si Aplicata (IUPAC), care au adaugat ca, acum, oamenii de stiinta trebuie sa isi puna creierele geniale la contributie si sa gaseasca un nume pentru noul element.

Asta in trei saptamani, informeaza Russia-IC.

Elementul surpriza este de 277 de ori mai greu decat hidrogenul, devenind astfel cel mai greu element descoperit pana acum pe Pamant. Pentru crearea lui "112" (numarul protonilor dintr-un atom), cercetarorii au folosit un accelerator de particule, prin care atomii din grupul de studiu au fost bombardati cu ioni de zinc. Nucleele celor doua elemente au fuzionat, formand nucleul noului element.

"112" isi va intalni familia de elemente din "Tabelul lui Mendeleev" si va fi botezat dupa ce, in 1996, a luat nastere primul atom, iar in 2002 s-a reusit crearea unui atom la fel, prin aceleasi metode.

IUPAC este acronimul pentru International Union of Pure and Applied Chemistry (Uniunea Internationala de Chimie Pura si Aplicata), [1] o organizatie non-guvernamentala, fondata in anul 1919.

Este forumul cel mai inalt recunoscut la nivel international ca unica autoritate ce elaboreaza standarde pentru nomenclatura substantelor anorganice sau organice.


*****
Un argentinian care a vrut sa utilizeze doua bancnote false a scapat cu fata curata, tribunalul hotarand ca acestea erau prea grosolan fabricate, astfel incat n-ar fi pacalit pe nimeni.

Barbatul de 65 de ani a incercat sa plateasca cu o bancnota falsa de 100 de pesos si o alta de 50 de dolari. A fost prins imediat, vanzatorul dandu-si seama dintr-o privire ca are de-a face cu falsuri, relateaza AP.

Tribunalul din Buenos Aires a decis ca omul chiar nu avea cum sa pacaleasca pe nimeni, oricine fiind capabil sa realizeze ca erau false. Hartia era de o calitate extrem de proasta, iar printurile de o calitate cel putin indoielnica. Prin urmare, omul a fost declarat, miercuri, "nevinovat".

*****
Liderul al-Qaida, Osama bin Laden, se ascunde in Pakistan, a anuntat, joi, seful CIA, Leon Panetta, care si-a exprimat speranta ca autoritatile de la Islamabad vor coopera la prinderea lui.

Intrebat daca este sigur ca bin Laden se afla in Pakistan, Panetta le-a spus reporterilor ca, potrivit ultimelor informatii ale agentilor CIA, liderul al-Qaida este acolo, informeaza Reuters.

Desi nu a fost condamnat oficial pentru atacurile din 11 septembrie, bin Laden le-a revendicat. Din 2001 si pana acum, Osama a trimis casete audio si video cu el, ceea ce demonstreaza ca inca este in viata, in ciuda informatiilor incerte privind posibilul sau deces.

Osama, cel mai cautat terorist al momentului, ramane in continuare cea mai serioasa amenintare pentru Statele Unite si liderii americani, mai ales in Pakistan, un loc propice unui complot impotriva SUA, a adaugat seful CIA.

"Prinderea lui Osama bin Laden ramane prioritatea noastra. Ne dorim ca fortele militare din Pakistan sa colaboreze cu noi in operatiunile pe care le intreprindem. Asa am avea mai multe sanse sa-l prindem", a explicat Leon Panetta.

*****
Rusia a certat, joi, Statele Unite, ca vrea un dialog complet de cooperare privind riscul reprezentat de rachete, insa nu vrea sa renunte la scutul antiracheta in Europa.

Potrivit oficialilor din Ministerul rus de Externe, apelul pe care il fac SUA este in van daca Washington-ul nu renunta la sistemul antiracheta in Europa, informeaza Reuters.

Cu toate ca Rusia priveste existenta scutului in tarile europene ca pe o contracarare a fortelor sale strategice, liderii de la Moscova spera sa ajunga pana la urma la o intelegere cu administratia Obama.

Oficialii americani vor sa amplaseze interceptoare de rachete in Polonia si un radar in Cehia, pentru a putea raspunde unor eventuale atacuri din partea unor state problema, ca Iranul.
***Elevii de liceu vor organiza vineri o actiune de protest fata de scoaterea disciplinei "Logica si argumentare" din orarul clasei a IX-a.

Centrul de Excelenta in Filosofie (http://cexfilosofie.evonet.ro/) a anuntat ca vineri, la ora 12:00, va avea loc in fata Ministerului Educatiei un miting impotriva scoaterii logicii din programa scolara, informeaza Ziua.

Desi au anuntat ca vor sa scoata aceste ore din programa scolara, reprezentantii Ministerului Educatiei nu au oferit niciodata un argument pentru aceasta actiune.

Pana acum impotriva acestei masuri s-au pronuntat Academia Romana, Societatea Romana de Filozofie, Facultatea de Filozofie din Bucuresti, Facultatea de Filozofie din Cluj, Facultatea de Filozofie din Iasi, Facultatea de Filozofie din Timisoara, Facultatea de Filozofie din Craiova, dar fara vreun succes.

Protestatarii vor fi mai ales elevi de liceu, dar si studenti, profesori de liceu si de facultate.

TPATE STIRILE AU FOST PRELUATE DE PE PORTALUL HTTP://ZIARE.COM

Zadkielix alias D.M

Un comentariu: