Translate

luni, 8 iunie 2009

In legatura cu Euro Parlamentarele-comentariile mele si SPICUIRI din presa scrisa

7 Iunie 2009 -o data istorica pentru unii si de-a dreptul glorioasa pentru toti cei ce inca mai cred in promisiuni desarte...
Nationalismul si xenofobia in lipsa de programe si alternative aproape ca a triumfat...
Efectul acestei adunari (sa nu spun si sa scriu ADUNATURI ca as jigni) denumita impropriu coalitiei s-a resimtit asupra "rosiillor" sau asa cum spuneau batranii -asupra tuturor trandafirilor.
Mai ca aceste manevre atent orchestrate de unii cu adevarati strategi, mai ca a spart orice fel de iproiect imaginat vreodata.
Nu de alta, dar parca nu imi vine nici acum sa admit ca PD-L + EBa au invins... Alegerile pentru acest mult ravnit Parlament European si le-au adjudecat Elena Basescu si PD-L, care impreuna totalizeaza spre 35 la suta din sufragiile electoratului.

De altfel, ca sa nu mai fie nici un dubiu, imediat dupa anuntarea estimarilor, Elena Basescu s-a reinscris in PD-L.Ce mai era de zis?
PSD, care a obtinut, potrivit sondajelor, putin peste PD-L, va trebui sa se multumeasca cu locul al doilea.Insa, stirea zilei se refera la adevaratii "patrioti /ce ne vor scapa tara de hoti".... Castigatori , fiercare cate unui mandat la Bruxelles sunt Corneliu Vadim Tudor si Gigi Becali...
Trebuie sa remarc sii ca UDMR a obtinut un scor mai bun decat la alegerile trecute.

Insa,povestea poate sa continue. Daca pana si presedintele Traian Basescu a sosit,( duminica seara,) la sediul de campanie al fiicei sale, Elena Basescu si i-a falcilitat inyt-un fel victoria, nu mai reprezinta nici o surpriza faptul ca ea nu avea cum sa rateze obtinerea mandatului de europarlamentar in urma scrutinului de duminica.

Basescu s-a adresat fiicei sale cu formula "draga tatii" si a imbratisat-o. In timp ce aceasta se pregatea sa faca declaratii, Traian Basescu i-a spus "Hai ca te astept" si s-a indreptat spre iesirea din incapere.

Vadim si Becali, bufoni de Bruxelles, scrie Evenimentul Zilei. PSD a devansat "la mustata" PD-L la alegerile europarlamentare de duminica, potrivit estimarilor INSOMAR si CCSB, la iesirea de la urne.

In sondajul INSOMAR, PSD a obtinut un scor de 31%, iar PD-L de 30,4%. Pe locul al treilea s-a situat PNL, cu o cota electorala de 16,6%, urmat de UDMR cu 9,1%. Topul este similar in cazul CCSB: PSD - 30,7%, PD-L - 30,4%, PNL - 15,4% si UDMR - 10,4%.

Motive de bucurie are si PRM, tandemul Corneliu Vadim Tudor-Gigi Becali reusind "sa salte" lista la 7,2%, potrivit INSOMAR, si la 6,8%, conform CCSB.

Candidatura sub sigla numarului de la masina pare sa-i fi adus noroc mezinei presedintelui cel putin in sondaje. Elena Basescu a obtinut, potrivit INSOMAR, 3,4%, in conditiile in care are nevoie de 3,3% pentru a accede in Parlamentul European. CCSB o coteaza pe fiica presedintelui cu 3,6%.

Romania Libera scrie despre Razboiul mediatic cu miza electorala chiar in ziua votului. Politicienii nu s-au ferit sa isi faca singuri campanie in ziua votului pentru alegerile europarlamentare.

Temele europene de campanie nu au interesat pe nimeni, primand, in schimb, rafuielile interne precum retragerea lui Geoana din CSAT si acuzele de frauda electorala. Incalcand regula ca nu se face campanie in ziua votului, vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica a declarat in sectia de votare ca optiunea sa a fost PD-L, pentru ca acest partid are lista cu cei mai buni candidati pentru euroalegeri si face parte din cea mai mare familie politica europeana, cea a popularilor europeni.

Pe de alta parte, atat candidatul independent Elena Basescu, cat si candidatul PRM George Becali au declarat cu seninatate ca s-au votat pe ei insisi.

In stilul sau caracteristic, Becali a afirmat ca a venit la urne cu gandul de a deveni europarlamentar si ca e convins ca va ajunge in PE, sustinand ca alegerile reprezinta o miza pentru el, deoarece "de maine" va putea pleca "cu copiii in vacanta, in Europa".

Pe de alta parte, politicienii coalitiei PDL-PSD au speculat ziua votului acuzandu-se incrucisat de fraude electorale.

Campionat de turism electoral, noteaza Ziua. Pe tot parcursul zilei de duminica acuzatiile de posibile fraude cu iz de turism electoral au curs in toate directiile - dinspre PSD catre PD-L si invers. Liderii liberali au trimis sageti catre ambele partide, PNL fiind acuzat destul de palidin unele regiuni din tara.

Primii care au deschis seria acuzatiilor au fost pesedistii care prin intermediul purtatorului de cuvant, Bogdan Niculescu Duvaz, au anuntat ca exista "informatii certe" ca PD-L a inchiriat 220 de microbuze de la o companie, in scopul de a le folosi pentru turism electoral. Replica pedelistilor nu a intarziat sa apara vicepre­sedintele PD-L, Adriean Videanu, spunand despre pesedisti ca ii acuza pe democrat-liberali de frauda electorala dupa principiul "hotul striga hotii".

Videanu a apreciat ca organizatiile PD-L au reclamat foarte multe tentative de fraudare despre care partidul pe care il reprezinta va discuta "probabil" dupa inchiderea urnelor. Liderii PNL Alba au depus contestatii la birourile electorale din Sibot si Balomir, prin care au sesizat ca au fost 37 de cereri pentru folosirea ilegala a urnei mobile in aceste doua localitati, desi nu existau documente care sa ateste ca localnicii respectivi sunt netransportabili.

In acelasi context, PD-L sector 4 a reclamat ca la mai multe sectii de votare au votat pe liste suplimentare peste 1000 de persoane.

Crin a reclamat frauda electorala, anunta Gandul. Liberalii au parut cam nemultumiti de rezultatele aratate de exit-poll, care acordau partidului un procent de 15 -16 la suta, fata de 20 cat asteptau liderii PNL.

Presedintele PNL Crin Antonescu a tinut un scurt discurs, uitandu-se uluit cum Realitatea TV cauta sa dea legatura mai intai la sediul de campanie al Elenei Basescu. "Incredibil, ce facem, asteptam? Baga publicitate", s-a auzit din spate vocea Noricai Nicolai, in timp ce Antonescu urmarea mut ecranele televizoarelor.

Cand a vazut ca Antena 3 transmite, totusi, in direct, presedintele PNL a prins curaj si a vorbit, de mai multe ori, despre fraude si a multumit "oamenilor care au votat cinstit, o singura data".

Antonescu a acuzat PSD si PD-L ca, desi se afla la putere, au acuzat pe tot parcursul zile fraude electorale. "Romania a ramas o tara parasita, prada hotilor", a spus Antonescu, exprimandu-si nemultumirea nu pentru scorul obtinut de formatiunea liberala, ci pentru faptul ca partidul nu a reusit sa ii aduca la vot pe cei nemultumiti, adica "majoritatea tacuta" care a preferat sa nu iasa la vot.

Comentarii si spicuiri din Revista Presei din 8 iunie 2009
Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Sa le fie rusine celor ce au votat in asemenea hal...
    Mai bine golan decat huligan!
    Mai bine baiat de baiat decat un comunist ratat...
    Un Anonim absent

    RăspundețiȘtergere