Translate

duminică, 21 iunie 2009

Soldatul viitorului ucide cu gandul!




Daca asa ceva auzeam si nu citeam, cu siguranta ca luam in deradere...Insa, citinsd aceste lucruri cum va fi posibil simpla "comunicare" ce duce la eliminarea totala a "DUSMANILOR"(DE FAPT A ALTOR FIINTE UMANE). AM TINUT vu tot dinadisnsul sa public acest material deoarece reprezinta ceva cu totul si cu totul nou, revolutionar!
Imaginati-va masinaria perfecta. Imaginati-va soldatul robotizatsi extrem de atent!Daca il veti regasi intr-o piata aglomerata, iar senzorii fini montati pe casca sa, ce ar scana automat fetele oamenilor, cum anume v-ati simti?
Daca tehnologia aceasta aproape ca a explodat, ca nu ar mai exista secrete si ca numai in cateva micro-secunde, un cunoscut insurgent poate fi identificat, ce reactie ati avea atunci cand s-ar apropia de dv?

Nu vreau sa ma impun sau sa va aglomerez existenta cu asa ceva, insa si aceasta tehnologie biometrica de realitate augmentata poate oferi pe ecranul castii toate informatiile necesare de la inamic, inclusiv date pretioase despre armele cu care acesta este dotat.
Armele acestui inedit robosoldat fixeaza tinta in mod inteligent, automat si asteapta comanda militarului. In functie de necesitati, acesta poate comanda mental armelor sale sa ucida dusmanul, sa-l raneasca sau doar sa-i provoace pierderea cunostintei.

Aceasta nu este o scena dintr-un implauzibil si vreun "nou" film SF. Este chiar viziunea armatei americane, US Army, despre cum vor arata si functiona trupele sale de elita in viitorul apropiat. De fapt, mare parte din tehnologia expusa mai sus, deja exista, la nivel de prototip, la Centrul Army’s Soldier Systems din Natik, Massachusetts. Expertii de aici sunt convinsi ca soldatii viitorului vor aduce extrem de mult cu soldatii imperiali sau cu cei din armatele de clone din celebra saga de filme Star Wars. Iar asta se va intampla pana in cel tarziu in 2030.

Soldatul viitorului va fi costumat intr-o uniforma speciala care va incorpora un exo-sheleton realizat din nanomateriale indeajuns de rezistente pentru a rezista la gloante, explozii si arsuri, dar in acelasi timp extrem de usor pentru a fi manevrabil cu usurinta. Intregul sistem va fi intesat cu senzori psihologici si comportamentali care vor monitoriza in continuu starea de sanatate a robosoldatului si performantele corporale de care acesta este in stare la un moment dat.
Exo-scheletul este de asemenea proiectat pentru a imbunatati si amplifica considerabil puterea robosoldatului – acesta va fi capabil sa transporte cu usurinta arme deosebit de grele sau diverse incarcaturi pe care, in prezent, nici cel mai puternic om din lume nu le poate manevra. Pe langa armele sale automate si inteligente, una dintre cele mai performante instrumente de care se va folosi robosoldatul este casca sa – un ecran de realitate augmentata, care va afisa in permanenta date utile despre mediul inconjurator si dusmani, sugerand tactici de lupta, manevre, ce arme trebuie folosite si cum. Tot prin intermediul unor senzori implantati in aceasta casca, robosoldatul va putea comanda cu puterea gandului roboti si drone de razboi – care fie vor lupta impreuna cu el, fie vor scana si cauta terenul de lupta pentru a depista inamici, mine si capcane, acolo unde robosoldatul nu are vedere directa.

Articol preluat in proportie de 70 al suta de pe portalul www.descopera.ro
Zadkielix alias D.M

Costumul hi-tech al robosoldatului nu va cadea niciodata in mana dusmanului. Daca senzorii sai detecteaza ca soldatul a fost ucis sau ranit grav, un sistem automat de autodistrugere se pune in functiune – toate datele si informatiile stocate sunt sterse, iar dispozitivele inteligente se distrug, facand imposibila recuperarea lor. De asemenea, daca robosoldatul cade prizonier, acesta poate actiona autodistrugerea costumului (care nu-i pune viata in pericol) printr-un singur gand sau prin comanda vocala.

Un comentariu:

  1. Dap, am citit si eu ieri despre asta! Inclin sa cred ca urmatorii ani de viata (daca ii vom mai prinde, ca nu stim cat traim!), vor fii plini de tehnologie, vom avea "n" nave spatiale, roboti care ne vor ajuta la lucruri prin casa, animale-robot iar casa o vom cara dupa noi de cate ori vom pleca din orasul nostru. (o vom face mica,mica...cat o bila si o vom lansa oriunde vrem sa stam pe alt teritoriu).
    Va fii bine de tot, nu?

    RăspundețiȘtergere