Translate

luni, 22 iunie 2009

Au dreptul bloggerii la anonimitate?

Curtea Suprema din Marea Britanie a decretat saptmana trecuta ca bloggerii, ca fiinte umane NU pot fi pusi sub urmarire...
Aceste lucruri au permis popularului The Times sa divulge identitatea unui blogger care sub protectia anonimatului scria despre dedesubturile politiei britanice.Pana acum , nimic spectaculos, dar raportand nivelul de autentica democratie existenta in U.K. cu orice alta tara , personal am impresia ca exista , de foarte departe o diferenta de ani-lumina, in favoarea englishman-ilor.
Justificarea curtii a fost ca un blogger “…had no “reasonable expectation” to anonymity because blogging is essentially a public rather than a private activity” a fost primita pozitiv de toara opinia publica.

Insa, aici, in aceasta tara au dreptul bloggerii la statutul de a fi anonimi?
Sunt de acord cu aceasta optiune venita "in direct" din tara ce a inventat si jocul de foot-ball.E chiar interesanta problema, dar eu credeam ca succesul fenomenului de bloggerit vine tocmai din pastrarea 100 la suta de a fi anonim.
Si as aduce si un posibil argument:-daca blogerii nu ar putea sa isi pastreze identitatea doar pentru ei atunci probabil ca ar fi mult mai putini.
In definitiv nu stiu daca anonimatul acesta e un drept sau mai degraba o componenta inseparabila de notiunea de blogger in sine.
M-a interesat acest subiect deoarece, ma pot considera si eu un mic blogger!Totodata, mai trebuie mentionat ca anonimitatea are de-a face cu dreptul la libera exprimare si cu dreptul la siguranta personala.
Nimic mai adevarat e si alt aspect al problemei!Am dreptul sa raman anonim daca adevarul o cere! E cumva costisitor sa fii sincer, e "periculos" sa fii sincer?
Dar adevarul tot trebuie sa se afle. Cui ii pasa cine-l spune? Ii pasa celui caruia nu-i convine. Mie, om din public putin imi pasa de nume, eu vreau sa stiu, fara sa fac cercetari de amanunt cam unde se situeaza adevarul.
Cer oare prea mult?
Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. Excelenta optiune!
    De ce oare numai in U.K. se poate si (sa fereasca Dumnezeu) la noi nu?
    Nu cumva acesti sefi sunt cam degeaba, sa nu zic ...in plus?

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate cu ocazia asta.. o sa renunti la postarile politice si anti-politice :))
    YEEEEEE!!!

    RăspundețiȘtergere