Translate

joi, 25 iunie 2009

Constatari diverse

Iunie a trecut...Politicienii ca si vremea sunt domenii de interes, improbabile deseori...
Cine anume ar afla si ar gasi motive pentru care intelectualii sa fie subjugati de acesti oameni de..."calibru" ce intra în politic si nu se mai satura de mizerie... Fara sa fiu nesimtit, imi voi permite sa mă bag şi eu în seamă cu următoarele:

Poate ca e ok atunci cand deturnezi bani nemuncitizic iar principala problemă a intelectualului azi este tocmai lipsa financiara si nu faptul că intră sau nu în politică.
Daca intelectualul trebuie să fie preocupat să cultive nişte valori rare: curaj, apărarea celor neajutoraţi şi discriminaţi, de ce oare prea distinsele figuri nu inteleg sau ignora ceasta ...Nu cumva e “politica” lor ultra-marsava?

Am constatat ca mai toti intelectualii care intră în politică îşi pierd consistenţa pur şi simplu. Încep să tacă, să asculte de partid, să vîneze funcţii,fara sa aibe vreun ideal sau scop...Se pierd, Banul ii corupe si nesimtirea ii imbuiba!

Din 89 incoace tocmai marea problemă e aceea că intelectualii noştri fac prea multă politică în sensul concret al cuvîntului (intră în partide, vînează funcţii etc) şi fac prea puţină politică în sensul intervenţiei-şoc asupra unor mase blazate şi gripate de teoriile conspiraţiei

In schimb,intelectualii trebuie să-şi asume riscul de a vorbi împotriva credinţelor comune. Ei bine, asta n-am mai auzit de foarte mult timp pe aici. Şi dacă ei nu fac asta cine o s-o facă? Preoţii? Politicienii...

De ce oare tara aceasta arata cum arata si e condusa in asemenea maniera?
Nu sunt eu in masura sa dau solutii sau pronosticuri, insa rezultatul este unul...care se simte si se vede!

Zadkielix alias D.M

3 comentarii:

  1. Mai Dani...Esti de un optimism nemaivazut...Eu am renuntzat de mult sa mai sper in clasa politica...Nu are rost sa te consumi ca din cauza ei...Noua ne trebuie tineri la conducere..pt ca inca se simte saracia si calicismul taranilor veniti la putere...oricat ar avea de mult, tot nu le ajunge...Nu avem nimic pt ca suntem lasi, lenesi si etc si etc....Pana la urma noi i-am pus acolo..sau ma rog...cei care au fost la vot...in fine ..hai ca deja ma enervez...:)...
    Simona

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt un optimist prin definitie dar tot le-as canta unora ..." Ce bine imi pare ca ati luat teapa!"
    ..Nu de alta dar chiar merita asa ceva unii dintre acesti "alesi" ce-si bat joc sistematic de orice si mai ales oricine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stam si ne rugam ... ca viitorul sa devina mai bun...

    RăspundețiȘtergere