Translate

sâmbătă, 13 iunie 2009

Cultura si viziune ...

Categoria DUSMAiNIii mei au SI FEMEI PERVERSE sau RASA si CULTURA

“In urma articolelor aparute in presa locala si a unor declaratii ale preotului ortodox din zona, am decis sa nu mai acordam patronajul primariei pentru concertul lui Nicolae Guta, programat pe 19 iunie. Este un act necesar. A reiesit dintr-o dezbatere intensa pe aceasta tema in consiliul local.”

(Giovanni Petix, responsabilul pe cultura al primariei din orasul Canicattì - Sicilia)

INCREDIBIL, CUM ANUME S-A ajuns la aceasta semi-concluzie? Nu cumva aceasta populatie, acest neam de latini nu sunt “frati” cu …acesti demni reprezentanti ai artei si culturii atat de gustate si aflate ca “posibil” ambasador de export…
Concertul sau mai bine zis reprezentatia sau circaraia manelistului Nicolae Guta a cam pus pe jar primaria din oraselul sicilian Canicattì. Dupa o sedinta de jumatate de zi, oficialii orasului au decis sa permita desfasurarea concertului, cu citeva conditii. Iata in exclusivitate cele patru restrictii majore care se vor conditiona desfasurarea concertului lui Nicolae Guta la Canicattì, in Sicilia-
1: va fi interzis alcoolul
2: vor fi admisi numai 2500 de spectatori,
3: vor fi 50 de politisti cu detectoare de metal
4: vor fi intarite masurile de siguranta, prin mobilizarea unui numar sporit de carabinieri si pompieri gata sa intervina in caz de necesitate.

Totul a inceput acum cateva zile, cand asociatia siciliana “Aurora”- putin cunoscuta la Canicattì, a solicitat patronajul primariei din oras pentru a organiza o “manifestatie cu caracter cultural”. Programul prevede si un concert sustinut de Nicolae Guta pe stadionul din localitate, “Carlotta Bordonaro” - cu o capacitate de 4000 de locuri.Pana aici toate bune si frumoase, insa aceasta organizatie nu a prevazut si acel…”character romanesc” ca sa nu zic tiganesc…

Initial, primaria si-a dat consimtamantul formal pentru a patrona evenimentul. In doar cateva zile, la Canicattì, dar si in orasele limitrofe (Agrigento, Gela) precum si la Palermo, au inceput sa fie lipite afise in care oamenii sunt invitati la concertul cantaretului de manele. Costul biletelor a fost stabilit la 25 de euro.

Vestea despre concert a ajuns si la urechile parohului roman din Agrigento, parintele Pavel Matias, care a avut anumite reticente in legatura cu concertul, reactie preluata si de presa locala: “Spectacolul lui Nicoale Guta va atrage in oras mii de conationali, iar riscul producerii unor dezordini nu trebuie subevaluat”, a declarat parintele Pavel ziaristilor de la Agrigento News. “Nu inteleg cum primaria orasului Canicattì si provincia Agrigento au putut sa patroneze acest eveniment”.

Ulterior, parintele Pavel a declarat pentru saptamanalul “Gazeta Romaneasca” din Peninsula, ca a indrumat enoriasii sa nu se duca la concertul lui Nicoale Guta, avand in vedere ca ortodocsii tin in aceasta perioada post, inainte de sarbatoarea apostolilor Petru si Pavel. “Sunt mahnit ca anul trecut am solicitat sprijinul Primariei pentru aducerea unor ansambluri folclorice, dar nu s-au gasit fonduri. Cum sa promovam cultura romaneasca? Ce sa aratam italienilor? Eu nu am nimic personal cu Nicolae Guta”, a mai declarat parintele Pavel.
Insa, dumneavoastra ce parere aveti de toate aceste lucruri? Nu sunt rasist, dar nu cred sa mai se intoarca lumea la o muzica de calitate in curand…aIn rest sa auzim numai de bine, ca asa e mai sanatos….

Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. Sa tot traiesti in aceasta tara si acesti domni cu pretentii si intentii de macho sa te ionconjoare si ...(culmea!) sa te reprezinte...
    Nu maiu vreau decat atat sa adaug...Poate ca sunt eu fanatic, rebel si aprins...insa am si de ce....
    Daca s-ar alcatui un sondaj de opinie pertinent si fiecare dintre oameni, dupa ce va fi examinat si interpelat cu privire la "ambasadorii" culturali, cat la suta crdeti ca ar raspunde sincer?
    ................

    RăspundețiȘtergere