Translate

sâmbătă, 13 iunie 2009

Sectiunea Cultura e o Cenusareasa

Ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Theodor Paleologu, a declarat ca in Romania exista o mare discrepanta intre felul in care publicul se raporteaza la artisti si felul in care clasa politica priveste cultura.

Paleologu condamna atitudinea anticulturala a politicienilor romani, dar si felul in care acestia aleg sa se legitimeze in fata alegatorilor prin raportarea la Biserica.

Cat despre problemele din cinematografia nationala, Paleologu considera ca ele sunt legate de resursele financiare, fiind vorba, in fapt, de o disputa pe fondurile limitate ale Centrului National al Cinematografiei.

Definind cultura ca pe o "Cenusareasa a Guvernului", Theodor Paleologu marturiseste ca vrea sa fie el cel care sa isi aduca "pantoful" inapoi desi nu stie daca poate imbraca haina "printului sarmant" .

Acum ca a recunoscut si domnia sa ceea ce era evident nu ne mai ramane sa speram la "vremuri mai bune", la acele glorioase intentii ale Guvernantilor...promise.
Sa nu credeti ca v-am uitat! Niciodata, am ajuns chiar sa ma intreb cam ce as cauta eu in acest peisaj, deoarece maine-poimaine ca proaspat absolvent al atator studii sa ...nu care cumva sa ajung la statutul de "victima" singura si...sigura in aceasta biodiversitate.
Ca de restul, nici ca se mai pune problema...Paote nu se doreste ca sa se afle mai nimic, intentionandu-se in acest hal ca sa ne convingem ca numai ei sa ramana...sa se conduca!In felul asta se ajunge la asa inovatie ca sa se certe intre ei...Nu ar fi chiar minunat?
Zadkielix alias D.M

Un comentariu: