Translate

luni, 22 iunie 2009

Iranul acuza Occidentul

Zece persoane au fost ucise in cursul confruntarilor din Teheran
Nu este noci un fel de stire "bomba"-aceasta este realitatea ce se petrece oin acele meleaguri...

Iranul a acuzat presa din SUA si Marea Britanie de instigare la revolta, informeaza Mediafax. Purtatorul de cuvant al Ministe­rului de Externe iranian, Hassan Qashqavi, a declarat ca Vocea Americii (VOA) si British Broadcasting Corporation (BBC), posturi ale caror bugete sunt aprobate de congresul american si, respectiv, de Parlamentul britanic, sunt "portavoce" pentru guvernele respective.
Teheranul sustine ca cele doua institutii de presa incearca sa alimenteze conflictele etnice din Iran, in speranta dezintegrarii acestuia. Qashqavi a mai adaugat ca "orice fel de contact cu posturile enu­merate mai sus, prin e-mail sau telefon, contravine suveranitatii iraniene si este considerat act de tra­dare fata de natiunea irania­na". Ca urmare, corespon­dentul permanent al BBC in Iran, Jon Leyne, a primit ieri ordin din partea auto­ritatilor sa paraseasca tara in 24 de ore, deoarece ar fi sustinut protestatarii. La randul sau, presedintele Ahmadinejad a solicitat SUA si Marii Britanii sa inceteze "ingerintele" in afacerile interne ale Iranului.
Confruntari sangeroase
Cel putin 10 persoane si-au pierdut viata la Teheran in urma confruntarilor de sambata dintre opozantii presedintelui Mahmoud Ahmadinejad si fortele de ordine, informeaza Reuters. Desi initial politia anuntase ca a restabilit calmul in capitala Iranului, sute de persoane au iesit pe strazi, unde au avut loc ciocniri cu politia, aceasta facand uz de bastoane, gaze lacri­mogene si tunuri de apa. BBC relateaza insa ca in timpul confrun­tarilor dintre manifestanti si fortele de ordine o persoana a fost impuscata, iar in piata Revolutiei din Teheran au fost auzite mai multe focuri de arma, zona fiind survolata si de elicoptere. Alte doua persoa­ne au fost ucise si opt ranite in atentatul sinu­cigas comis la mausoleul imamului Rudollah Khomeini, din sudul Teheranului. Mai multe organizatii interna­tionale care militeaza pen­tru respectarea drepturilor omului sustin ca numerosi protestatari care au fost batuti si raniti de fortele de ordine ar fi fost arestati in momentul in care s-au prezentat la spital pentru a primi ingrijiri medicale.

Moussavi e pregatit sa devina martir...Sau cel putyin asa se pare...
In ciuda faptului ca ayatollahul Ali Khamenei, cea mai inalta autoritate iraniana, a validat reale­gerea lui Ahmadi­nejad in functia de presedinte, principalul candidat al opozitiei la alegerile din Iran, Mir Hossein Mous­savi, a cerut autoritatilor sa anuleze scrutinul, intr-o scrisoare postata pe site-ul sau de campanie. Mai mult, Moussavi a scris pe pagina sa de Facebook ca este pregatit sa devina martir, auten­ticitatea mesajului neputand fi insa stabili­ta pentru moment. Anterior, Ismail Ahmadi Moghad­dam, seful politiei iranie­ne, i-a expediat lui Mous­savi o scrisoare in care il avertiza in legatura cu faptul ca fortele de ordine vor interveni "decisiv" in cazul unor noi proteste privind rezultatele alege­rilor prezidentiale.

In loc de concluzioe voi prezenta o traducere proprie de pe un link al unei prestigioase -"Iran finds US-backed MKO fingermarks in riots"
http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=98647§ionid=351020101
"Iranul a identificat si arestat mai multi membrii ai Organizatiei mujahedinului Khalq (MKO) care patrunsesera in Iran dupa ce se antrenasera in Irak, si fiind indrumati de celula operationala MKO din UK, se implicasera in activitati teroriste, menite sa provoace haos in tara. Liderul Maryam Rajavi a aclamat ca membrii organizatiei sunt adevaratii castigatori ai alegerilor."
"The terrorist Mujahedin Khalq Organization (MKO) has reportedly played a major role in intensifying the recent wave of street violence in Iran.
Iranian security officials reported Saturday that they have identified and arrested a large number of MKO members who were involved in recent riots in Iran's capital.
According to the security officials, the arrested members had confessed that they were extensively trained in Iraq's camp Ashraf to create post-election mayhem in the country.
They had also revealed that they have been given directions by the MKO command post in Britain.
Earlier on Saturday, MKO leader Maryam Rajavi had supported the recent wave of street violence in Iran during a Saturday address to supporters in Paris.
Rajavi had reportedly described the MKO terrorists as the real winners of the Iranian election.
The Mujahedin Khalq Organization is a Marxist guerilla group, which was founded in the 1960s.In the past two decades, MKO leaders have been resettled in the northern outskirts of Paris."
Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de aceasta rasa, aceasta semintie de-a dreptul fanatica si de razboiul dintre noi!!!

    RăspundețiȘtergere