Translate

miercuri, 17 iunie 2009

Stiri din categoria "vorbe de duh"

Presedintele Traian Basescu a fost suprins de microfonul unei camere tv in timp ce ii explica lui Gabriel Liiceanu ca duminica, la Guvern, a vrut sa spuna ca scoala scoate "tampiti", dar ca s-a abtinut in ultima clipa, si a vorbit despre "filosofi".

"Ce sa fac, incerc si eu sa aleg intre un tinichigiu si un filosof", a spus seful statului, intampinat de Gabriel Liiceanu, la intrarea in complexul Romexpo, unde urma sa participe la o lansare de carte scoasa sub egida Comisiei Prezidentiale pentru analiza comunismului.

"Eram duminica la Sibiu, am dat drumul la televizor si... Da, iar a spus ceva presedintele ....Zic, asta voiau", s-a auzit, in microfonul unei camere tv care se afla in preajma celor doi, o parte din replica lui Liiceanu.

"Si eu am gresit", a spus Basescu, explicand ca in loc sa spuna ca scoala romaneasca scoate filosofi vroia sa spuna initial ca scoate "tampiti". "Acum, si eu am gresit. Eu am vrut sa spun: scoala scoate tampiti. Si, in ultima clipa, am zis sa nu spun aceasta vorba. Este o prostie ce voiam sa spun. Desi ea pe fond era corecta", s-a justificat seful statului in fata lui Liiceanu, potrivit inregistrarii prezentate de Antena3.

Traian Basescu, prezent duminica la sedinta Executivului, a atras atentia ministrului Educatiei asupra situatiei dezastruoase a invatamantului si a cerut adaptarea programei scolare la realitatile economice.

Spunand ca "despre papadie si salata copii pot citi si pe Google", seful statului s-a aratat ingrijorat ca nu mai exista scoli care sa pregateasca mecanici si tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forta de munca in Romania. "Sa facem ce ne trebuie, noi facem filozofi", a spus seful statului.

Basescu a sfatuit ministerul sa tina cont de sugestiile Comisiei prezidentiale pentru invatamant in elaborarea unor noi legi ale educatiei si a atras atentia ca trebuie facuta reforma cat mai repede in acest domeniu.

De asemenea, seful statului i-a cerut Ecaterinei Andronescu sa nu scoata Educatia fizica din scoli. Reprezentantii ministerului spun ca planurile-cadru pentru programa la Educatie fizica au fost modificate si adoptate, in primavara, tocmai pentru atragerea elevilor in activitati sportive. Modificarile presupun o programa cu ora obligatorie de sport si intre trei si cinci ore extra-curriculare, fata de doua ore obligatorii.
Ce fatarnicie...Cata rautate sa posede un asemenea personaj...Bine, acum si aici nu e cazul sa amintesc si alte "fapte" glorioase ale celui ce (recunosc am sperat ca va duce Romania spre...normalitate, daca nu spre bunastare!)
Imi este nu stiu cum sa afirm si altele despre persoana domniei sale...Nu este foarte frumos si inspirat, ina nu ma voi limita la acest gand...
Nicidecum...Deoarece, ca proaspat absolvent ale unor cursuri inalte ma minunez si sunt stupefiat de aceasta atitudine de "prezident" a mai-marelui tarii...
Nu cumva acest personaj "cu priza la prostime" a cam uitat cu desavarsire de unde a plecat acum 5 ani in cursa prezidentiala? Nu cumva a uitat cine l-a sustinut,aproape neconditionat? Nu cumva a uitat recunostiinta pe care o clama ca o poarta societatii civile , studentilor si intelectualilor?
Poate ca unii ii admira "calitatile"...Eu unul nici hahaitul nu i=l mai suport! A ajuns atat de banal, atat de minuscul incat se va metamorfoza din acel "razboinic" al democratiei portocalii in idolul de mucava al inca unei generatii irosite ! Iar acest personaj chiar ca nu mai are in acest moment ce asteptari sa mai isi insele electoratul...
Pentru mine e asemenea unui oim obisnuit ce a dorit dar nu prea a reusit si acum, la batranete isi pune probleme ca "de ce asa si nu invers"
Am ajuns atat de jos incat sa suportam tot acest arsenal de atacuri (venite din partea acestui cerber de nativ Scorpion) aproape fara de sansa de a fi parate?
Stau si ma gandesc daca nu care cumva, fara a ma ambala in exces... e greu de crezut ca mai bine de atat se poate cobori cineva pe scala de valori ...
In rest sa vad cum o sa va piara zambetul in continuare si, ca niste somnambuli, cu "turism electoral" o sa -l votatzi!
Urat...
Zadkielix alias D.M
SA TRAITI , BINE ?

4 comentarii:

  1. Sa fiue asa cum zici...Oricum nu merita decat un mare sut in dos acest neica nimeni ce are pretentie ca ar conduce ceva...
    In rest sper sa nu-l mai votez NICIODATA...M-a prostit si pe mine atunci...Acum ii voi da eject si ignore...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine zis domnule Anonim, chit ca nu stiu cine anume ai fi! Sa stii insa ca ai dreptate! Merita din plin pentru ceea ce a facut si pentru ceea ce nu a facut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa-i fie rusine...de tot ceea ce a promis ...si cea ce a realizat!
    Sa i fie rusine de toti cei ce i-a "tras pe sfoara" si in continuare are tupeul sa ne povesteasca bancuri expirate...
    Plus ca are unvocabilar de muncitor necalificat...Urat-urat! De abia astept sa paraseasca acea functie de conducere...Nu merita nimic...

    RăspundețiȘtergere
  4. Toti inainte de alegeri promit multe, dupa ce castig nu fac NIMIC!

    RăspundețiȘtergere