Translate

joi, 4 iunie 2009

Un pas inainte

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) a cerut ca între terenurile de fotbal şi tribunele stadioanelor să nu mai fi amplasate garduri, deoarece fanii nu trebuie să fie trataţi precum criminalii sau animalele, relatează Reuters, citat de NewsIn.

"Cine este ţinut în spatele gardurilor? Prizonierii şi animalele sălbatice. Sunt fanii de fotbal în aceste două categorii? Nu este uşor să aplici această măsură, dar poate fi făcută pas cu pas.

Oamenii care stau jos, pe scaune sunt calmi", a spus Blatter, care a amintit de tragedia petrecută la un meci din Coasta de Fildeş, când 19 fani au murit din cauza numărului prea mare de suporteri din tribune.

El s-a referit şi la incidentul care a avut loc acum 20 de ani, când 96 de fani şi-au pierdut viaţa pe stadionul Hillsborough. "În Marea Britanie nu mai există garduri şi nu mai există probleme. Nu spun că nu sunt probleme atunci când fanii ies în afara Angliei", a adăugat acesta.

Blatter le-a cerut reprezentanţiilor forurilor naţionale să sporească măsurile de securitate:

"Este datoria Federaţiilor şi a cluburilor de a asigura siguranţa fanilor. Există şi huligani pe stadioane, dar aceştia nu pot fi numiţi suporteri, ei doresc doar să se bată nu doar cu adversarii, ci şi cu Poliţia şi autorităţile. Aceste elemente negative trebuie scoase din fotbal".

Preşedintele forului mondial de fotbal a precizat că şi în Elveţia, unde se află sediul FIFA, au avut loc incidente pe stadioane.

3 comentarii:

  1. Din moment ce se comporta ca animalele, e logic sa ii tratezi ca pe niste animale! X(

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi suntem renumiti pt comportamentul nostru ce "parca" provine din jungla.

    RăspundețiȘtergere
  3. In stadioane ar trebui sa scrie mare urmatorul slogan: "UNDE-I ROMANU' E SI PUMNU' !

    RăspundețiȘtergere