Translate

duminică, 6 iunie 2010

Hainele viitorului


In curand, am putea purta vesminte atat de inteligente, incat ar fi in stare sa ne inteleaga starea de spirit, ba sa ne si consoleze atunci cand suntem tristi sau furiosi!
Create in cadrul unui proiect artistic numit Wearable Absence, hainele sunt realizate din materiale textile care incorporeaza diferiti senzori wireless si sunt gandite pentru a-i ajuta pe cei ce le poarta sa suporte stresul vietii de zi cu zi.
Senzorii sunt conectati, printr-un smartphone, la o baza de date care analizeaza informatiile primite (de pilda, temperatura corpului, frecventa respiratiei si a batailor inimii, raspunsul galvanic al pielii) pentru a evalua starea de spirit a persoanei respective.
In functie de problema detectata, centrul de date trimite comenzi specifice catre arsenalul multimedia cu care sunt dotate hainele: difuzoare si panouri de afisaj cu LED-uri.
Acestea ofera purtatorului stresat un tratament adecvat, sub forma de sunete si imagini: mesaje de la prieteni sau membri ai familiei, muzica sau diferite sunete linistitoare.
Conceptul a fost creat de Barbara Layne de la Universitatea Concordia din Canada si Janis Jefferies de la Goldsmiths Digital Studios, Marea Britanie.
Sursa: BBC

                                      Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu