Translate

joi, 24 iunie 2010

Topul celor mai mari gafe de portari din istoria Cupei Mondiale

Cotidianul Bild a realizat un top al celor mai mari gafe comise de portari în istoria Cupei Mondiale.


CM 2010 ne-a oferit ocazia să vedem câteva goluri ridicole primite de portari. Aceştia dau vina pe noua minge Jabulani, a cărei traiectorie este adesea imprevizibilă.




Numai că istoria a arătat că portarii gafează indiferent de mingea cu care joacă. De aceea, vă prezentăm cele mai celebre cinci gafe de portari din istoria Cupei Mondiale.

1. Robert Green (Anglia, CM 2010)




În jocul Anglia - SUA, scor 1-1, Robert Green şi-a îngropat echipa când a scăpat mingea în propria poartă, la scorul de 1-0.


 
2. Rene Higuita (Columbia, CM 1990)




Recunoscut pentru faptul că ieşea adesea din poartă pentru a fi al 11-lea jucător de câmp al echipei sale şi pentru giumbuşlucurile pe care deseori le făcea între buturi, Rene Higuita a şi comis-o uneori. Aşa s-a întâmplat în meciul dintre Columbia şi Camerun de la Copa del Mondo 1990, când a pierdut mingea la 30 de metri de poartă în faţa lui Roger Milla, care nu a avut nicio jenă să înscrie pentru 2-0
 

 
3. David Seaman (Anglia, CM 2002)




Portarul englez a primit un gol imposibil de uitat de la Ronaldinho, care a înscris cu un lob din lovitură liberă de la 35 de metri, iar Brazilia a învins cu 2-1, trimiţând Anglia acasă.


 


4. Peter Bonetti (Anglia, CM 1970)



Meciul Germania - Anglia, scor 0-2 la pauză. În repriza secundă, Bonetti nu are reacţie la un şut al lui Beckenbauer, care reduce din diferenţă, iar apoi Germania câştigă cu 3-2.





5. Bert Williams (Anglia, CM 1950)



Anglia a pierdut cu 0-1 în faţa SUA după ce Williams nu a ieşit pe o centrare, permiţându-i lui Gaetjens să înscrie.




Preluare realitatea.net
                                      Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu