Translate

marți, 15 iunie 2010

Psihopolitică recidivă – Fals tratat de psihopatologie socială


 Porcii din Parlament se recunosc si se strang asemeni ciorilor pe craca...




Psihopolitică recidivă – Fals tratat de psihopatologie socială

 
Psihopolitică recidivă – Fals tratat de psihopatologie socială”, lectură pe care o recomand călduros, mai ales în aceste vremuri de restrişte în care se zbate neamul românesc. Încercând să înţeleg fenomenul şi din altă perspectivă decât cea activistă, am răsfoit cărţulia şi am găsit descrierea exactă a evenimentului produs între stimabilii noştri reprezentanţi. Dau citire direct de la maestru, întrucât reformularea ar reteza prea tăios din frumuseţea originală.

„Perversul psihosocial se consideră într-un perpetuu război, mereu în prima linie, singur împotriva tuturor. Perversul psihosocial este totdeauna în stare de război, uimind şi luând prin surprindere pe cei care consideră confruntarea doar un lucru accidental. Democraţia şi ideologia [păcii sociale] sunt mereu pe buzele perversului psihosocial, dar aceasta provine din confuzia ideologiei cu idealul, pentru că de fapt Celălalt este o non-persoană, iar părerea lui este importantă dacă este identică cu cea a perversului. Scena socială democratică este văzută de perversul psihosocial ca un câmp de luptă în care se află faţă în faţă cu duşmanul (Celălalt nu poate fi decât duşmanul). El va trage întotdeauna primul căutând să folosească elementul surpriză, caută să creeze conflict oriunde exista pace până la intervenţia sa şi atribuie apoi răspunderea loviturilor pe care el însuşi le dă victimei.







Perversul social nu agreează regulile şi convenţiile, structurile sociale sau drepturile care dau coerenţă şi recunoaştere rolurilor persoanelor, precum şi locurilor pe care acestea le ocupă în ierarhia grupurilor. Dar tocmai acest acord conştient, structural şi ierarhic este cel care dă coerenţa activităţii grupurilor, le dă eficienţă în îndeplinirea unor scopuri sau idealuri comune, face ca decizia să aibă ecou. Este preşedintele, prim-ministrul, parlamentarul sau primarul gata oricând să voteze sau să aprobe o lege specială care să ia în derâdere, în răspăr sau să ignore suita de legi valabile pentru ceilalţi, ba în plus să-şi poată impune voinţa de putere, dacă e posibil, în faţa Constituţiei. Exact ca în fabula lui Orwell, perverşii sociali, numiţi acolo cu subtilitate “porcii”, învinseseră toţi duşmanii politici, adică pe noi, pe ceilalţi.”

 
 Ce opinie sau ce alte comentarii aveti oameni buni?
 Le astept nerabdator...
 
                                                                           Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. politica e o curva sifilitica si poporul, mai ales poporul roman se comporta ca o turma de oi ce are nevoie de cioban, numai ca romanii vor lup in loc de cioban...

    la mine pe blog poze de la mineriade...

    RăspundețiȘtergere