Translate

vineri, 11 iunie 2010

Shakira şi Black Eyed Peas au deschis balul Campionatului Mondial!

Sărbătoarea Cupei Mondiale din Africa de Sud a început, joi, cu un concert la Soweto şi un festival al fanilor la Cape Town, într-o euforie de unitate naţională, afectată însă de busculada soldată cu trei răniţi.
"Aceasta este adevărata lovitură de începere", a declarat preşedintele FIFA, Sepp Blatter, înainte de concertul de pe stadionul Orlando, templul fotbalului din Soweto."Fotbalul uneşte oamenii", a adăugat el, aclamat de 35.000 de spectatori."Africa de Sud este o scenă! Africa de Sud este cea mai tare! Africa de Sud este cool!", a declarat şeful statului sud-african Jacob Zuma, în vârstă de 65 de ani, purtând un fular în culorile drapelului naţional.O mare de oameni în galben şi verde a umplut stadionul, negrii şi albi s-au adunat la Soweto, locul luptei anti-apartheid.Vuvuzela, trompetele lungi de plastic, au fost confiscate la intrare pentru a nu strica muzica.Vedeta columbiană Shakira şi trupa Black Eyed Peas au deschis concertul, difuzat în lumea întreagă. Pe scenă au mai urcat Alicia Keys, Juanes, John Legend, Angelique Kidjo, Amadou şi Mariam, Franz Beckenbauer sau Desmond Tutu.
 Sursa
 http://prosport.ro/

                  Zadkielix alias D.M


Desmond Tutu, câştigător al Premiului Nobel pentru pace, a declarat că Africa de Sud este "leagănul umanităţii". "Vrem să spunem întregii lumi că această omidă urâtă, atât de urâtă, aşa cum eram noi, a devenit acest fluture drăguţ, atât de drăguţ" , a declarat Desmond Tutu, referindu-se la abolirea apartheidului în urmă cu 16 ani.La Cape Town, la inaugurarea unei zone pentru fani, trei persoane au fost rănite. Zona fanilor, din celebra piaţă din Cape Town, unde Nelson Mandela a pronunţat primul discurs de om liber în 1990, era plină de suporteri, care, după busculadă, s-au distrat având în spate poliţişti cu scut.Mai multe incidente au avut loc în această săptămână în Africa de Sud, în ciuda eforturilor privind măsurile de securitate.Africanii au investit circa 130 de milioane de euro şi au recrutat 44.000 de agenţi suplimentari pentru competiţie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu