Translate

miercuri, 23 iunie 2010

Pastila despre furt

Pastila despre furt( analiza ‘la rece’)



                     


Sa zica cineva ca nu este romanasul inventiv, mai ales cand vine vorba de furt ! Pe vremea lui Ceausescu romanii nu furau, luau si ei acasa, fiecare ce putea, de unde putea. Nu zicea nimeni ca a furat ceva, ci ca a luat ceva.


Dupa Revolutie romanul a trebuit sa treaca la furtul elaborat, furtul creativ spre propasire, pentru progresul familiei. S-a luat acasa ce a fost de luat intr-un timp scurt, iar pe circurile foamei in paragina s-au inaltat spectaculoasele mall-uri. Slalomul printre legile facute pentru a fi incalcate a imbogatit pe multi, iar altii au trecut la construirea unei lumi a afacerilor subterane.






AZI spre maine, a avut loc intrunirea generala a Hotilor de Buzunare din Romania, asociatie care se ocupa cu promovarea intereselor hotilor de buzunare.

                 In urma discutiilor, s-au trasat liniile generale ale activitatii de anul viitor, dar si teritoriile pe care se va actiona in noaptea de Inviere.


Cei 4000 de hoti de buzunare din Bucuresti au stabilit cartierele dupa criterii bine stabilite, in asa fel incat sa beneficieze de un buget echilibrat.






Nu de alta dar exista acoperire legala... De astazi a intrat in vigoare OUG 233/13.13.201 si mai astept… privind legalizarea meseriei de hot. Astfel, conform ordonantei, cei inchisi pentru furt vor fi eliberati, li se va intocmi carte de munca pe durata nedeterminata, vor plati impozit la stat si vor beneficia de concediu de odihna.


Aceasta hotarare urmeaza procedurile de integrare in UE, totodata in urmatoarele zile Guvernul va discuta si legalizarea meseriilor de violator si de criminal.


"Ne propunem un pachet legislativ bine pus la punct privind legalizarea acestor meserii. Doritorii sunt indrumati catre oficiile de somaj din fiecare judet pentru a depune o cerere pe propria raspundere, li se va face protectia muncii, dupa acest lucru isi pot exercita meseria dorita", ne-a declarat purtatorul de cuvant si de felurite fecale al distinsului nostru Guvern.

 Asa sa le ajute Dumnezeu tuturor hotilor! Sa nu ajunga ca si personajul din imagine...declarand ceva si realizand total altceva!!!



                                                                      Zadkielix alias D.M







 









3 comentarii:

  1. Hotzia e chiar o meserie de aur, in aceste vremuri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hotii iti cer banii sau viata, femeile le vor pe amandoua.
    O stiai pe asta amice Zadkielix?
    Nu crd...
    Invat-o si propune-o spre dezbatere

    RăspundețiȘtergere
  3. Adeseori, blana din garderoba este de vina pentru lupul care da tarcoale usii...
    Merci amice...

    RăspundețiȘtergere