Translate

duminică, 27 iunie 2010

Klose, egal cu Pele în clasamentul golgheterilor la CM

Atacantul naţionalei Germaniei, Miroslav Klose, cu 12 reuşite, l-a egalat pe jucătorul brazilian Pele în clasamentul golgheterilor la turneele finale ale Cupei Mondiale, după ce, duminică, a înscris un gol în partida cu reprezentativa Angliei, din optimile de finală, câştigată cu scorul de 4-1.Klose, care se află la a treia participare la un turneu final, a înscris cinci goluri la Cupa Mondială din anul 2002, performanţă repetată patru ani mai târziu, la turneul organizat chiar în Germania. La actuala ediţie a Cupei Mondiale, din Africa de Sud, Klose a mai reuşit un gol, în partida cu Australia, câştigată cu scorul de 4-0, din cadrul grupei D.


Miroslav Klose, în vârstã de 32 de ani, este singurul fotbalist din topul celor mai buni 20 de marcatori la Cupa Mondială care mai poate doborî recordul deţinut de brazilianul Ronaldo, marcator a 15 goluri la turneele finale din 1998, 2002 şi 2006. Ronaldo este urmat în topul marcatorilor de germanul Gerd Muller - 14 goluri, şi francezul Just Fontaine - 13 goluri.


Reprezentativa Germaniei s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Africa de Sud, după ce s-a impus, cu scorul de 4-1 (2-1), în faţa echipei Angliei, într-un meci disputat, pe stadionul "Free State" din Bloemfontein.


Sursa: Mediafax


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu