Translate

duminică, 27 iunie 2010

"Mulţumim, domnule arbitru!" scrie presa germană după victoria cu Anglia

Presa germană online salută calificarea "strălucitoare" a naţionalei Germaniei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, în urma victoriei în faţa Angliei, scor 4-1, şi vede în golul lui Frank Lampard, nevalidat în mod eronat de către arbitru, o răzbunare după finala de pe Wembley, din 1966.







"Mulţumim, băieţi, a fost de neuitat!", a titrat cotidianul Bild. "Ce luptă! Ce răzbunare frumoasă pentru Wembley!", adaugă jurnalul german, făcând aluzie la golul validat pentru Anglia în finala Cupei Mondiale din 1966, după ce mingea a lovit bara transversală şi apoi a ajuns pe gazon, fără să se ştie dacă a depăşit sau nu linia porţii. "Mingea trimisă de Lampard a ajuns, ca pe Wembley, sub bară, dar de această dată a depăşit clar linia porţii (...) Mulţumim, domnule arbitru!", menţionează jurnalul Bild, care vede în golul neacordat englezilor "o şansă meritată" pentru germani.






Kicker.de scrie despre dimensiunea istorică a victoriei din meciul cu Anglia, subliniind că englezii nu au primit niciodată patru goluri din partea Germaniei. Jurnalul îi aduce un omagiu jucătorului Miroslav Klose, care l-a egalat pe legendarul Pele în clasamentul golgheterilor la turneele finale ale Cupei Mondiale. Atât Klose, cât şi Pele au înscris 12 goluri la CM. "Germania s-a impus într-un mod impresionant în acest clasic cu Anglia şi a transmis un mesaj enorm altor echipe în ceea ce priveşte ambiţiile sale", adaugă Kicker.






Süddeutsche Zeitung notează că "Germania termină Anglia", iar Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie despre calitatea jocului naţionalei antrenate de Joachim Low. "Germania se califică într-un mod strălucit, eliminând Anglia. Această echipă pare să fie capabilă de orice, este unul din cele mai frumoase succese din ultimii ani, cu succesiuni de pase cum nu am văzut prea des la Cupa Mondială", comentează jurnalul din Frankfurt.






Reprezentativa Germaniei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins, duminică, la Bloemfontein, cu scorul de 4-1 (2-1), selecţionata Angliei, în optimile de finală ale turneului din Africa de Sud.


                                                      Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu