Translate

marți, 15 iunie 2010

Squadra Azzura nu a prea convins

Paraguay a izbutit sa ia un punct Italiei, o squadra azzura care nu s-a ridicat in aceasta partida la prestigiul unei campioane mondiale. Un atuu l-a constituit totusi apararea, celebrul "il catenachio". Paraguayenii au încercat în zadar să spargă zidul apărării italienilor în debutul primei reprize. Valdez şi Lucas s-au pierdut în spatele lui Cannavaro şi a lui Chiellini, în timp ce colegii lor de la mijloc păreau lipsiţi de idei.




"Azzurrii" au mizat ca de obicei pe cartea contraatacului. Ajutaţi de Criscito şi Zambrotta, Iaquinta şi Pepe au dominat flancurile, aruncînd balon după balon în careul advers. Acolo însă au dat de Alcolin Alcaraz. Fundaşul sud-americanilor a cîştigat toate duelurile aeriene, inclusiv pe cel mai important În minutul 39, la o lovitură liberă liberă executată de Torres, Alcaraz a reluat imparabil cu capul în plasă, profitînd de lipsa de eroarea de marcaj a lui Cannavaro.



Lippi l-a pierdut la pauză pe Gianluigi Buffon, portarul lui Juventus acuzînd dureri la nervul sciatic. În locul său a intrat Marchetti. Apărarea Italiei a dat semne de slăbiciune în debutul actului secund, dar a primit ajutor din partea liniei de mijloc. De Rossi şi Montolivo au reuşit să împingă încet, încet jocul spre terenul advers, iar ocaziile au început să apară şi la poarta lui Villar. Totuşi, Vera putea da lovitura în minutul 53, fiind singur la 10 metri de poartă, dar a şutat în plasa laterală. Italia a egalat zece minute mai tîrziu, cînd Villar a avut o ieşire hazardată la cornerul bătut de Pepe. Norocul a ţinut cu campioana en titre, iar balonul l-a lovit în picior pe De Rossi şi s-a oprit în poartă....
                                                                    Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu