Translate

vineri, 14 mai 2010

Alt posibil atentat indreptat impotriva Papei Benedict XVI a fost oprit

Mohammed Hlal, un student marocan din Italia, care plănuia să îl ucidă pe Papa Benedict al XVI-lea, a fost arestat de autorităţi.




Potrivit site-ului news.com.au, cotidianul italian Panorama, deţinut de familia premierului Berlusconi, va pbulica vineri un amplu articol despre Hlal (27 de ani) şi un alt tânăr marocan, Errahmouni Ahmed, 22 de ani, ambii studenţi în Italia, care la sfârşitul lunii aprilie plănuiau un atentat la adresa Sfinţiei Sale.



Din fericire, convorbirile telefonice ale celor doi au fost interceptate de autorităţi şi astfel s-a aflat despre planul pe care-l aveau tinerii. Au fost prinşi de poliţie, interogaţi şi apoi extrădaţi. Potrivit aceleiaşi publicaţii, Hlal voia să-l omoare pe Papă, crezând că astfel are un loc asigurat în Rai.
 
 Aceasta contemporaneitate instabila este rezultatul intregii istorii umane, de la brutalele razboie armate pentru autonomie si independenta, de la modernele lupte pentru resurse si piete de consum si pana la razboaiele si luptele pentru egalitate si independenta rasiala...etc. Niciodata nu a mai existat o asemenea epoca asemeni secolului XX, atat de bogat in lucruri materiale, dar atat de sarac spiritual.




Societatea in care ne aflam se afla intr-o adevarata criza de adolescenta in care individul incearca sa nege orice tip de autoritate – legislativa, divina, morala – si sa isi impuna si demonstreze propria independenta. Dar orice credincios este constient de invierea sa, deja implinita prin Cel inviat. De aceea, in secolul trecut, Serafim de Sarov adresa drept salut fiecarui vizitator urmatoarele cuvinte pline de viata: „Bucuria mea, Iisus a inviat!".



Oare ne este imposibil ca sa devenim, luand exemplul Mantuitorului , niste prieteni, niste creatii pline de lumina?
                                                                                Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. Este greu sa ajungem la o intelegere toti oamenii. Niciodata nu a fost asa ceva. Totul din cauza egoismului marunt ce ne macina...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiam....acum citesc la tine prima oara...de ce extradati si nu condamnati si abia dupa ispasirea pedepsei extradati? spalati pe creier, chiar si studenti fiind se gasesc oriunde...

    te astept la mine pe blog unde discutam cum Russia intentioneaza sa creeze noi baze militare pe teritoriul noii gubernii Ukraina in apropierea granitei cu Romania!!!!

    RăspundețiȘtergere