Translate

vineri, 7 mai 2010

Incredibil! Vor să interzică 1001 de nopţi

Ideea le-a venit unor avocaţi islamişti egipteni după apariţia unei noi ediţii a poveştilor arabe scoasă de o editură de stat din Egipt, spune Telegraph. Cuvioşii avocaţi consideră că basmele din 1001 de nopţi îndeamnă la păcat şi la viciu, ca atare trebuie interzise. Avocaţii şi-au adresat plîngerea Procurorului General al Egiptului. Au făcut-o însă cu întîrziere. Prima ediţie a cărţii s-a epuizat şi consiliul editorial care a aprobat apariţia ei a decis să ignore plîngerea avocaţilor revoltaţi de „obscenităţile şi de limbajul insultător”  din aceste basme şi să scoată o nouă ediţie. Purtătorul de cuvînt al Uniunea Scriitorilor din Egipt a declarat pe autorii plîngerii se poartă „ca talibanii”. Nenorocirea e că tipii de soiul ăsta sunt perseverenţi....
Or sa scoata numai noptile alea cu probleme. Sunt curios cum se va numi cartea astfel cenzurata…

Citind vestile apasatoare, marcante, despre 1001 de Nopti, brusc ma duse gandul la temporaliitatea climei pe-ale noastre meleaguri strabune.
"Fratii" PDL-isti si-ai lor ziaristi, pricepeti un lucru! Omul bocsescar isi face iarna saniuta si vara shubulita. EVIDENT, CU TAIERI DE LEFURI, PENSII SI TOT FELUL DE PRIVILEGII , ASA CUM SE DICTEAZA DE la U.E!
 Cu toate acestea, eu am o propunere mai potrivita pentru CEI carora le plac literele-n gura si ciocanele-n pix. Pare fix un potpuriu de idei si fapte ale unei pleiade de inaintasi si contemporani, iar indemnul a fost deja aplicat cu succes: lingeti, lingeti si iar lingeti pentru a deveni fii de nadejde ai patriei si pentru a avea pe cineva sa va mai arunce de-o cotizatie, ca vremile vor fi si mai... cacacioase.



                Cu respecte, DAR TREZITI-VA ODATA!!!!!!!
                                                    Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu