Translate

miercuri, 12 mai 2010

Initiativa in lumea artistilor plastici din Franta

  Oarecum destul de plictisiti de naturi moarte si peisaje impresioniste, pictorii francezi aflati intamplator prin Romania si-au gasit inspiratia in suferinta zugravita pe chipul romanilor muncitori, chinuiti de nenumaratele  rate de la banca si grijile zilei de maine., poimaine si raspoimaine.




 De altfel, toti artistii francezi  cu tiltlu de glorie obtinut in Hexagon si nerecunoscut in patria Mioritei spera sa obtina burse de studiu pentru a sta mai mult timp sa picteze in  eterna si fascinanta Romanie, locul unde se gasesc subiectele pentru pictura,variate, un adevarat paradis pentru pictorii ce pot forta nota termenilor de la  expresionism incluzand si minimalismul autentic...impozitat!

 Sa nu ajungeti , asa mirati ca acest urs koala!
:))


Potrivit declaratiilor unui artist, autor al lucrarii "Supra-Chinul lui Dorel din schimbul 3, opus noua"
 este chiar foarte greu sa nu  fii emotionat, miscat pana a strecura si presara multe lacrrimi si suspine inabusite, fara a fi tulburat de  conditiile de munca de pe santier si din fabrici. Acelasi artist spera sa realizeze o colectie de lucrari si despre pensionarii romani, mult mai expresivi decat tinerii ce incearca sa supravietuiasca in acest land of choice...
 
         Pana la o noua informare, toate cele bune
 
                                         Zadkielix alias D.M

Un comentariu: