Translate

luni, 31 mai 2010

Asumarea...falimentului!

Guvernul a aprobat, duminica seara, cele doua proiecte de Lege care contin masurile de austeritate convenite cu FMI - un proiect ce prevede reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar prin taierea salariilor, pensiilor si a ajutoarelor sociale si un altul care prevede recalcularea pensiilor speciale.




"Asupra acestor doua proiecte de lege, Guvernul isi asuma raspunderea in fata Parlamentului, ceea ce inseamna ca, daca in urma angajarii raspunderii se initiaza motiunea de cenzura si ea este adoptata, Guvernul este demis si aceste acte nu se aproba.



Daca se initiaza motiune de cenzura si ea este respinsa, aceste acte se considera aprobate. Daca nu se initiaza nicio motiune de cenzura, aceste doua acte normative se considera adoptate si pleaca spre promulgare la presedintele Romaniei", a declarat premierul Emil Boc.



Boc-" Ne-am furat singuri caciula in ultimii 20 de ani"


"Ori Guvernul reuseste si merge cu legile mai departe, ori este demis si nu se aproba aceste legi", a mai explicat Boc, "pe intelesul oricui".



"Romania se confrunta cu doua crize: cea privind deficitul structural si criza externa", a precizat seful Guvernului, inainte de a explica, din nou, ratiunile pentru care Executivul a apelat la masurile de austeritate.



Suprapunerea celor doua crize este motivul invocat din nou de premierul Emil Boc, pentru a justifica adoptarea masurilor de austeritate in Guvern.



Primul ministru a profitat si de aceasta ocazie pentru a atrage atentia ca deficitul structural si dezechilibrele din bugetul de stat se trag, in mare masura, din anii 2007-2007, din timpul Cabinetului Tariceanu.



"Romania a luat-o in afara soselei", iar acum trebuie adusa inapoi "pe drum", a spus Emil Boc, precizand ca salariile vor putea creste din nou in 2011, cand va fi reluata cresterea economica.



Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe cele doua proiecte. Programul de masuri urmeaza sa fie trimis legislativului, urmand ca luni Birourile Permanente ale celor doua Camere sa se reuneasca pentru a decide calendarul asumarii.

Sursa:
 http://ziare.com/
                                                                              Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. Asumarea raspunderii intr-o astfel de situatie dificila da dovada de mult caracter din partea guvernului.

    RăspundețiȘtergere
  2. e UN gest mai mult decat disperat din partea acestor autoritati...
    Nu ti se pare ca e ceva tardiv?
    Despre caracter nu mai e cazul sa amintesc... De multi ani, asemenea notiune nici nu se mai pune la socoteala...

    RăspundețiȘtergere