Translate

joi, 27 mai 2010

Pakistanul redeschide accesul la YouTube

Site-ul "YouTube a fost deblocat, dar link-urile către conţinuturile considerate blasfematoare rămân inaccesibile în Pakistan", a declarat un oficial din din cadrul Autorităţii Pakistaneze pentru Telecomunicaţii (PTA), Khurram Mehram.

Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Rehman Malik, anunţa că Islamabadul va restabili în zilele următoare accesul la site-urile Facebook şi YouTube, blocate de patru zile, dar nu şi la paginile cu conţinut considerat "blasfemator".

PTA a blocat, de asemenea, accesul la Wikipedia, săptămâna trecută, subliniind că acolo pot fi accesate tot mai multe conţinuturi considerate "profanatoare".

"Am discutat despre acestă problemă astăzi, în cadrul unei şedinţe de Guvern. Le-am spus colegilor mei că blocarea acestor site-uri nu este un lucru bun", a declarat Malik. "Le-am spus că doar anumite pagini care conţin elemente blasfematoare ar trebui să fie blocate, şi nu întregul site", a subliniat el.

PTA a subliniat că va ridica interdicţiile de acces la aceste site-uri şi pagini de Internet, dar la "ordinul" Guvernului.

Un concurs de desene despre profetul islamului, Mahomed, lansat de un utilizator occidental pe Facebook, a provocat manifestaţii ostile faţă de această reţea de socializare online în mai multe oraşe din Pakistan, Guvernul luând hotărârea să blocheze accesul la această reţea, dar şi la YouTube.

Guvernul a "condamnat cu fermitate", într-un comunicat, difuzarea de desene reprezentându-l pe profetul Mahomed şi a ordonat ca asemenea conţinuturi să nu poată fi accesibile prin Internet, în Pakistan.

Islamul interzice în mod strict reprezentarea sau desenarea în orice fel a lui Mahomed.

Pagina de Facebook care găzduia desenele controversate a dispărut vineri din reţeaua de socializare, fiind suprimată de autorul acesteia. "Facebook nu a luat nicio măsură împotriva acestei pagini", a dat asigurări site-ul californian.

Câteva mii de pakistanezi au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de acest concurs.

Acest caz nu a luat, însă, amploarea celui privind publicarea caricaturilor înfăţişându-l pe Mahomed de către un cotidian danez, iar ulterior de către alte publicaţii europene, în 2006, care a provocat manifestaţii de masă în lumea musulmană.

Autorităţile din Pakistan au mai blocat anterior, în februarie 2008, YouTube, din cauza unor proteste similare împotriva unor desene înfăţişându-l pe profetul islamului.
Sursa
 http://mediafax.ro/
                                                     Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu