Translate

duminică, 2 mai 2010

Noua directie politica "rosie" de 1 Mai- Retrospectiva

 Ce bine ca a trecut si acest 1 Mai!
 Nu de alta, dar m-am cam saturat de marsuri, greve sau "iesiri" ale poporului la iarba verde, unde s-au tocat energii si s-au pus la cale planurile pentru lunile ce urmeaza.
 In schimb, stanga nu a stat cu mainile in san. Reprezentantul "care este" a initiat si condus un mars in care si-au dat...( atat el cat si cei platiti) arama pe fata.
Vanghelie nu s-a schimbat catusi de putin! Acelasi discurs virulent, aberant si rostit din toti rarunchii au animat o multime oarba, galagioasa ce a stat pe strazile Bucurestiului ceva mai putin de 3 ore. A umblat  la imagine, a înlocuit micii și berea cu  parodierea ”Dansului pinguinilor”, a condus manifestantii inarmati cu fluiere, pancarte , le-a rostit acelasi discurs  si cam atat...
 Acum, nu ca as fi fost interesat de soarta acestora, insa mi-e si mila de cei ce, au fost tocmiti pentru un asemenea circ ieftin ce, a acaparat mai bine de o treime din principalele "evenimente" ale tarii, pe micile ecrane.
 Retrospectiv, privind acea hoarda, multime destul de galagioasa am inteles un simplu aspect-acela ca nicicum si nicicand, cu atat mai mult baronul PSD-istVan Ghelie nu poate veni si schimba perceptia si imaginea a tot ce ar fi!
 Poate ca a mai ridicat încetișor nivelul de la sărbătoarea populistă la una așa-zis...propagandistica, nicidecum  intelectualistă, dar pentru a convinge că și-a schimbat și năravul, nu doar părul, Marean inca mai are suficiente trucuri si artificii in viitorul program.



De altfel nici nu mi-ar fi greu să cred că toți cei care au defilat ieri în roșu prin București au fost cumpărați cu câte 50 de lei (așa cum sugerează unele înregistrări difuzate de mass-media, între noi fie vorba destul de lejer realizate). Dar, privind imaginile și filmulețele de la ”defilare”, e evident cât de plicticoasă a fost toată ”defilarea”, cu participanți adunați din mai toate zonele sociale.

Iar impresia lăsată (cel puțin pentru mine) nu a fost una de forță, ci doar de "plezneală." De făcut o demonstrație al cărei singur scop e să arate că ”e multă lume”, chiar dacă această ”lume multă” nu are nicio idee care să-i ofere coerență. Și dacă în urma acțiunii nu a rămas fumul specific vangheliadelor precedente, pe mine nu m-a convins că a fost o manifestare populară, ci, la fel ca cele anterioare, doar populistă.

    Pana una alta, de maine poporul revoltat se intoarce la vechile ocupatii...sau la munca (daca mai exista cumva notiunea aceasta...)


                                                                        Zadkielix alias D.M

2 comentarii: