Translate

marți, 4 mai 2010

Record al unei precizii umane

Un lunetist de elita din armata Marii Britanii a stabilit un nou record macabru in randurile tintasilor moderni, reusind sa doboare doi mitraliori talibani de la o distanta de peste 2 km.







"Recordul" precedent din domeniu a fost stabilit la o distanta cu 50 metri mai mica decat performanta lunetistului Craig Harrison, tintasul de pe locul secund fiind un soldat canadian care activeaza tot in Afganistan. Lunetistul britanic s-a folosit de o arma cu luneta de tip L115A3 Long Range Rifle, cea mai puternica pusca cu luneta din dotarea trupelor britanice, denumita in argoul militaresc local, "The Silent Assasin". Distanta a fost atat de mare, incat gloantelelor de calibru 8,59 mm le-a trebuit nu mai putin de 3 secunde pana cand s-au infipt in trupurile nenorocosilor talibani.






"Conditiile erau perfecte, fara vant, o vreme blanda si vizibilitate perfecta. Primul meu glonte l-a lovit pe mitraliorul taliban direct in stomac. A cazut pe spate si nu a mai miscat. Al doilea insurgent a insfacat mitraliera grea, dar cel de-al doilea foc tras l-a nimerit in partea laterala a corpului", declara caporalul Craig Harrison, casatorit si tatal unui copil. Lunetistul recordmen a mai ucis 12 talibani si a ranit alti 7 in timpul detasarii sale in Afganistan. In timpul contractului sau de 6 luni, britanicul a supravietuit unui glonte care i-a strapuns casca, precum si unei explozii, in momentul in care vehicolul in care se afla a trecut peste o mina artizanala. Explozia i-a fracturat ambele maini dar, dupa cum se pare, s-a refacut atat de bine incat nu si-a pierdut abilitatea de tintas.






Sursa-DailyMail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu