Translate

vineri, 28 mai 2010

“Solutii salvatoare”


“Solutii salvatoare”....
Sa nu ajungem...asemeni in poza...Sa vorbim si sa traim ca in desert...
 Nu e prea departe acest scenariu! Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de asemenea "privilegii!"
 Dar, revenim la "solutii"... Ele exista! Se dau, se pun in discutie....
 Da, nu e niciun fel de poanta! E realitatea cosmetizata , din ochii si gandirea unui PDL-ist....


"Singura solutie este ca absolut toti cetatenii sa se reintoarca la munca. Omul insa nu o face stiind ca risca sa munceasca ca sa-i imbogateasca pe altii; Fundul cel mai de jos al sacului este (…) FOAMEA. Atunci omul iese din casa (…) si incepe sa cultive pamantul ca sa aiba ce manca. Trebuie ca totul sa se prabuseasca pentru ca omul modern sa fie stimulat si indemnat sa munceasca. Asadar, falimentul unei natiuni este in viziunea multora singura sansa ca acea natiune sa se reaseze pe drumul normalitatii. Si sunt sigur ca asa se va intampla”. Ideile, mai mult sau mai putin originale, apartin senatorului PDL – Iulian Urban.

Nu inteleg deloc de unde vine aceasta inclinatie, as zice ….naturala?!, a simpatizantilor sau membrilor pedelisti pentru catastrofe, cataclisme, dezastre, sinistru, faliment incluzand si sindromul postmodernism al conceptului de FOAME!

Stau si ma intreb daca ideologii de serviciu ai partidului de la putere incearca pur si simplu sa ne obisnuiasca cu ideea ca intoarcerea la primitivism este singura cale pentru redresarea din “anomalia” moderna.

Caci explicatia domnului Urban este dincolo de anarhie, dincolo de desfiintarea statului – argumentul senatorului PDL vrea sa ne intoarca putin in primitivismul pur al omenirii pentru ca natiunea sa se “aseze pe drumul normalitatii”.

Cat de naiva este insa metoda si concluzia?

De altfel, numai personaje de asemenea “calibru” incep sa-si dea arama pe fata si sa aibe si acea nesimtire grosolana de a conchide!!!

Ca si cum omenirea ar avea o “normalitate”, alta decat cea pentru care a optat in fiecare moment istoric al ei, din moment ce senatorul spera sa atinga “fundul sacului”. Ca si cum senatorul ar fi sigur ca ne-am mai putea intoarce din primitivism si, mai ales, ca si cum omenirea ar mai putea identifica “normalul” din moment ce isi distruge actualul “normal”.

Daca Urban vrea sa obisnuiasca romanii cu ideea falimentului statului si intoarcerea la natura pentru supravietuire, atunci argumentul ar putea avea succes.

Nu-i nimic insa. Se pare ca doar cei mai orbi si mai inversunati aparatori ai unui partid anume pot fi inca increzatori ca, in acest moment, ne indreptam exact pe drumul care trebuie. Asta, daca acest “care trebuie” mai are vreun sens, o valoare si mai reprezinta ceva in ziua de astazi…

                                                                    Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu