Translate

miercuri, 5 mai 2010

O creatie de-a celebrului Picasso

O lucrare semnata de celebrul pictor spaniol a fost adjudecata in cadrul unei licitatii, la Christie’s din New York, cu peste 106 milioane de dolari (81 mil euro). In sala de la Christie’s, emotiile au atins cote maxime, la finalul licitatiei, publicul izbucnind in aplauze. In timp ce in Europa criza financiara din Grecia a afectat grav pietele financiare, pe scena internationala a artei, fantasmele crizei par cu adevarat a fi disparut. In data de 3 februarie, la Sotheby’s din Londra, o sculptura de Alberto Giacometti – “L'Homme qui marche” -, un bronz din 1960-61, i-a “suflat” lui Picasso titlul de cel mai bine platit artist din lume. Pornita de la 12 milioane de lire sterline, licitatia a ajuns in doar cateva minute la suma (finala) de 65 milioane de lire sterline, adica 104.327.006 dolari. In top-ten-ul mondial al operelor vandute la licitatie, Picasso ocupa de acum inainte trei pozitii: prima, a treia si a patra; si are 5 capodopere vandute cu peste 50 milioane de dolari, dintr-o lista de 17, unde sunt prezenti 11 autori. Sursa: Corriere della Sera





Prin vanzarea lucrarii "Nude, Green Leaves and Bust", o opera datand din 1932, adjudecata de un cumparator ramas anonim la suma de 106.482.500 dolari, adica circa 81 milioane di euro, Picasso si-a recucerit titlul de artistul cel mai bine platit din lume. In sala de la Christie's, emotiile au atins cote maxime, la finalul licitatiei, publicul izbucnind in aplauze.



In timp ce in Europa criza din Grecia a afectat grav pietele financiare, pe scena internationala a artei, fantasmele crizei par cu adevarat a fi disparut. In data de 3 februarie, la Sotheby's din Londra, o sculptura de Alberto Giacometti - "L'Homme qui marche" -, un bronz din 1960-61, i-a "suflat" lui Picasso titlul de cel mai bine platit artist din lume. Pornita de la 12 milioane de lire sterline, licitatia a ajuns in doar cateva minute la suma (finala) de 65 milioane de lire sterline, adica 104.327.006 dolari.



In top-ten-ul mondial al operelor vandute la licitatie, Picasso ocupa de acum inainte trei pozitii: prima, a treia si a patra; si are 5 capodopere vandute cu peste 50 milioane de dolari, dintr-o lista de 17, unde sunt prezenti 11 autori.



Sursa: Corriere della Sera
 
                              Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Imi place mult postarea. Am o "slabiciune" pentzru arta. Am studiat artele plastice, dar nu prea am timp sa ma ocup de arta, acum muncesc foarte mult. Mai scriu pe blog sa-mi tin mintea treaza si sa nu uit sa scriu romaneste.

    RăspundețiȘtergere