Translate

duminică, 9 mai 2010

La(n)ţul amintirilor din 7, 8, si 9 mai 2010

 7 Mai
In 1895 A avut loc demonstraţia funcţionării primei staţii de radiorecepţie, de către savantul rus Aleksandr Popov. În momentul în care a fost pornită s-a auzit printre fîşîieli: “Aici e Radio Europa Liberă”.

In 1824 Are loc la Viena premiera Simfoniei a IX-a a lui Bethoveen. Audienţa a fost în unanimitate de acord că este cel mai bun album Bethoveen, fiind mirată că acesta nu i-a făcut şi un videoclip.

În Scoţia se sărbătoreşte Ziua Primăverii. Srăbătoarea ţine pînă la ora 12 noaptea, cînd începe toamna.1895 A avut loc demonstraţia funcţionării primei staţii de radiorecepţie, de către savantul rus Aleksandr Popov. În momentul în care a fost pornită s-a auzit printre fîşîieli: “Aici e Radio Europa Liberă”.

1824 Are loc la Viena premiera Simfoniei a IX-a a lui Bethoveen. Audienţa a fost în unanimitate de acord că este cel mai bun album Bethoveen, fiind mirată că acesta nu i-a făcut şi un videoclip.

În Scoţia se sărbătoreşte Ziua Primăverii. Srăbătoarea ţine pînă la ora 12 noaptea, cînd începe toamna.
 8 Mai
In 1880 Moare scriitorul francez Gustave Flaubert. Ca şi vedete noastră de la Antena3 şi OTV, Nichita, el se simţea un suflet de femeie într-un corp de bărbat urît. Altfel cum să explici cuvintele: “Madame Bovary sînt eu!

In 1903 Moare pictorul francez Paul Gauguin. Moare de sifilis, o boală luată de la băştinaşele din Tahiti, deşi ar fi găsit-o şi la Paris la preţuri acceptabile.

De altfel, in 2008 Torţa olimpică a ajuns pe vîrful Everest. Torţa probabil că purta mască de oxigen, altfel nu ar fi putut să ardă, in conditii optime.
9 Mai
In 1895 S-a născut Lucian Blaga. Ca şi veşnicia, el s-a născut la sat. Mai exact, în satul Lancrăm.

In 1877 România şi-a proclamat independenţa faţă de Turcia. După ce atîţia ani ne trimisesem băieţeii la Istanbul cu bani, a venit vremea să ne ....trimitem fetele si femeile ca să aducă măcar banii înpoi....

1960 SUA a devenit prima ţară din lume care a legalizat pilula contraceptivă. Legalizarea se lovise, pînă atunci, de cîteva idei precon(tra)cepute.



    Sursa demna de apreciere si de incredere:
    Preluare si adaptare dupa Academia Catavencu


                                                                    Zadkielix alias D.M

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu